Humboldtmuseum

Humboldtmuseum Berlijn

Alexander Humboldt (1769-1859) was een bekend natuuronderzoeker en wereldreiziger. Naar hem is dit schitterende museum genoemd.

Het museum trekt momenteel zo’n 500.000 bezoekers per jaar. Voor een natuurhistorisch museum is dat veel.

Direct na de entree kom je in de grote hal van het museum met enkele imposante sauriërskeletten. Er is een ruime afdeling mineralogie en paleontologie met een schitterende collectie fossielen, met name uit de juraperiode en met name afkomstig uit Zuid-Duitsland.

Indrukwekkend is ook de gigantische collectie dieren bewaard in ethanol. Totaal zo’n miljoen objecten waarvan een groot deel zichtbaar is voor het publiek.

Schitterend is de enorme biodiversiteitswand in de zaal waar men de evolutie tracht te verduidelijken. Tevens heeft men een kleine collectie opgezette, reeds uitgestorven dieren.

Kortom dit museum is zeer de moeite waard om te bezoeken. Hoewel het museum in de tweede wereld oorlog deels in puin gebombardeerd is, heeft men er voor gekozen het geheel te restaureren. Oud en nieuw gaan hier vloeiend in elkaar over.

Voor meer informatie kijk op www.naturkundemuseum-berlin.de

Ben je toch in Berlijn dan kom je er niet onderuit om het archeologisch museum te bezoeken met de wereldberoemde Istharpoort. De toegangspoort tot de stad Babel. Reeds in de bijbel wordt deze stad genoemd. De schitterende en zeer indrukwekkende poort is steen voor steen afgebroken en in dit museum weer opgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>