Museum Oer

Museum Oer

In een ver verleden waren er alleen koningen, edelen en rijke burgers die zich bezig hielden met het verzamelen van naturalia. Tegenwoordig kan iedereen het en bij sommige mensen gaat de verzameldrift wel erg ver. Zo raakten de gebroeders Böhmer door een toeval gepassioneerd door het verzamelen van naturalia, met name mineralen en fossielen alsmede archeologica.

De verzamelwoede die ontstond nam zulke vormen aan dat hun huis er zelfs te klein voor werd. Ze trokken heel Europa door op zoek naar wat de bodem te bieden heeft. Ze verhuisden weer, maar ook dat huis werd te klein. Uiteindelijk zijn ze nog eens verhuisd om neer te strijken in het achterhoekse Ulft. Daar heeft men naast een beperkte woonruimte, een heel museum gerealiseerd en staat het van de kelder tot en met de zolder vol. Alles zodanig uitgestald dat iedereen er van kan meegenieten. Enkele malen per jaar houdt men open huis en mag u geheel kosteloos ronddwalen door hun huis en verzameling. Iets wat ik je zeker kan aanraden. Zelfs de gratis koffie is er goed. Een bezoek aan hun museum is een ware ontdekkingstocht. Wist je dat er in een grijs verleden palmbomen gestaan hebben in de achterhoek? In het museum tref je er de restanten aan. Buiten de open dagen kan men met groepen op afspraak terecht.

Wie door de verzameldrift is aangestoken kan in de bijbehorende winkel leuke fossielen, mineralen en andere naturalia aanschaffen.

Kortom, bezoek museum Oer. Een van de weinige particuliere verzamelingen die voor het publiek toegankelijk zijn. Een echt met liefde en passie samengesteld rariteitenkabinet, zoals je maar zelden tegenwoordig aantreft.

Voor alle verdere informatie. Zie www.expo-oer.nl

1 reactie op “Museum Oer

 1. Stuur mij maar geen uitnodigen meer.
  Het is voor mij heel lastig om naar Velp te komen.
  Moet nu ook 15 minuten lopen naar de bushalte in Borculo.
  Bovendien ben ik mijn verzameling aan het verkopen,gezien mijn leeftijd.
  Dus koop ik ook niets meer.
  Hartelijke groeten.
  Rigt van der Kooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>