Natuurhistorisch museum Maastricht

De permanente expositie van dit sfeervolle museum vertelt het verhaal van de natuur van Limburg van vroeger en nu. De bodem van Limburg is een groot kerkhof vol fossielen. Op enkele plaatsen komt het carboon aan de oppervlakte en in heel Zuid Limburg het krijt. Nog niet zo lang geleden is in de krijtgroeve net ten zuiden van Maastricht een enorme Mosasaurus gevonden die in de tuin van het museum te bezichtigen is. Dit is niet de eerste mosasaurus die hier gevonden is, maar die is door Napoleon ingepikt en ligt nu in het Louvre.

maastricht 2

Zo neemt het museum je mee door de geologische geschiedenis van Zuid Limburg en vervolgens de hedendaags natuur om tenslotte te eindigen in het rariteitenkabinet.

maastricht 1

In het insectarium is te zien hoeveel verschillende insecten er leven in Limburg. Bijzonder is de vitrine met op natuurlijke wijze gemummificeerde dieren.

Dit museum is heel sfeervol en de moeite waard om te bezoeken.

Helaas ben je voor de koffie aangewezen op een automaat.

Voor meer informatie: www.nhmmaastricht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>