Teylers museum

Het Teylers museum is het eerste en oudste museum van Nederland. Initiator, oprichter en financier van het geheel was Pieter Teyler. Sinds 1784 is het geopend voor het publiek en God zij dank dat het in de loop van de tijd niet gemoderniseerd is zodat we nu nog steeds kunnen genieten van dit prachtige gebouw, de sfeervolle inrichting en de mooie collectie. Deze collectie is opgebouwd rond enkele thema’s. Paleontologie, geologie, kunst en instrumenten uit de wetenschap. E.e.a aangevuld met een sfeervolle bibliotheek. Kortom alles bij elkaar is het een fantastisch rariteitenkabinet.

Jammer is dat de collectie al jaren niet meer groeit. Men stoft nog steeds alles netjes af, maar er zit geen ontwikkeling meer in. Ook een beetje jammer is dat de uitstraling van de nieuwbouw niet echt aansluit bij het oorspronkelijke gebouw. Pluspunt is dat men nu meer mogelijkheden heeft voor tijdelijke exposities. Binnenkort volgt de opening van het huis van Pieter Teyler, nadat het eerst grondig gerestaureerd wordt.

Vlak naast het museum is een parkeergarage en om niet te vergeten. De koffie is er goed.

Dit museum moet je gewoon bezocht hebben.

Voor adres en meer info www.teylersmuseum.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>