Universiteitsmuseum Utrecht

Nog zo’n museum waar je beslist geweest moet zijn. Het is het makkelijkst te bereiken met de trein, waarna je na een wandeling door het centrum richting de grote kerktoren gaat. Daarvoor sla je rechtsaf en na een korte wandeling tref je het museum aan je rechterhand.

Is meestal de winterperiode het meest geschikt om een museum te bezoeken, hier niet, hier ga je naartoe met mooi weer. Achter het museum bevindt zich een oude botanische tuin, de oude hortus, waar het met mooi weer goed toeven is. Het museumcafe bevindt zich in de tuin en de koffie is er goed.

Wandel je na de koffie het museum in, dan kom je in eerste instantie in het Bleulandkabinet. Jan Bleuland (1756-1838) was arts en later hoogleraar geneeskunde. Hij verzamelde skeletten en preparaten op sterk water van lichaamsdelen waar wat mee was. Zo kon hij ziekten en gebreken aan zijn studenten uitleggen. Kortom dit is de griezel en huiverafdeling. die tijd had men voor veel ziekten en gebreken geen remedie.

Vervolgens kom je in het kennislab, waar je kennis kunt maken met de wetenschap. De eerste etage is gereserveerd voor steeds weer interessante wisseltentoonstellingen. Op de tweede etage tref je  een rariteitenkabinet met een veelzijdige verzameling naturalia. Tevens is op deze verdieping het jeugdlab gevestigd, waar de jeugd zelf experimenten kan doen.

Voor meer info: www.universiteitsmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>